Αλέξης Σαββόπουλος

Το Κόπα Άφρικα, ο «καυτός» Γενάρης και οι νέες μεταγραφικές ανάγκες

Ο Μάντζιος έχει να διαχειριστεί και τον «καυτό» και γεμάτο παιχνίδια Γενάρη που έρχεται αμέσως μετά με εννιά παιχνίδια από τις 5/1 ως τις αρχές Φλεβάρη, εφόσον προκριθεί στους «8» του κυπέλλου.

Ο Άρης έχει μπροστά του ένα σημαντικό σετ τριών τελευταίων αγώνων πριν την διακοπή των Χριστουγέννων, το ένα εκ των οποίων είναι και ματς στόχου (ο επαναληπτικός με τον ΟΦΗ) και η αλήθεια είναι ότι αυτός ο αστερίσκος του -6 του δημιουργεί μια συνθήκη πίεσης για απόκτηση βαθμών ώστε ακόμη και στο απευκταίο σενάριο της διατήρησης της ποινής αφαίρεσης των βαθμών, ο Άρης να είναι στο τέλος του χρόνου εντός του στόχου της εξάδας και σιγά-σιγά να στοχεύσει και πιο ψηλά.

Παράλληλα όμως έχει να διαχειριστεί και τον «καυτό» και γεμάτο παιχνίδια Γενάρη που έρχεται αμέσως μετά με εννιά παιχνίδια από τις 5/1 ως τις αρχές Φλεβάρη, εφόσον προκριθεί στους «8» του κυπέλλου. Παιχνίδια που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν το ύψος του φετινού πήχη των φιλοδοξιών και σε συνδυασμό με το κύπελλο εθνών Αφρικής βάζουν από τώρα δύσκολα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ειδικά αν εκτός από την δεδομένη απουσία του Καμαρά με την Μαυριτανία προστεθεί και μια πιθανή του Εντιαγέ με την Σενεγάλη.

Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Άρης θα χάσει για ένα σημαντικό διάστημα (του Εντιαγέ πιθανόν να είναι και μεγαλύτερο λόγω δυναμικής της Εθνικής του ομάδας), δυο από τους σημαντικότερους παίκτες του. Βασικοί αμφότεροι, παίκτες του κεντρικού άξονα και επιδραστικοί στο παιχνίδι και τα πλάνα του Άκη Μάντζιου. Ήδη η συνθήκη αυτή… επηρεάζει θέλοντας και μη το μεταγραφικό σχεδιασμό του Ιανουαρίου, μαζί με τις αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές και την ποιότητα του ρόστερ αφού ήδη στην εξίσωση μπαίνουν τιμωρίες και τραυματισμοί.

Η απόφαση να αποκτηθεί φορ είναι ειλημμένη και εκπεφρασμένη από τον προπονητή εδώ και καιρό ώστε η κίνηση να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ο παίκτης να είναι έγκαιρα στο Δασυγένειο. Για όσους σκέφτονται ότι τον Γενάρη δεν βρίσκεις εύκολα έτοιμους παίκτες, την απάντηση δίνουν οι επιλογές του Γενάρη του 2019 που άλλαξαν το πρόσωπο του Άρη.

Κόρχουτ, Λάρσον και φυσικά Ρόουζ. Επιλογές υπάρχουν πάντα. Καλό σκάουτινγκ χρειάζεται, στοχευμένες επιλογές και ούτε ένας σκασμός λεφτά. Φυσικά με την προϋπόθεση ότι το club θα απαλλαγεί και από τα βαρίδια τύπου (Μήτρογλου, Ντουάρτε, Χαϊροβιτς) που θα ελαφρύνουν ρόστερ και μπάτζετ.

Η πιθανή απουσία του Εντιαγέ θα αφήσει για τον μαραθώνιο αγώνων που ανέφερα τον Μάντζιο με τρεις μόλις χαφ (Σάσα, Τζέγκο και Ματίγια) εκ των οποίων ο τελευταίος με ελάχιστα λεπτά στα πόδια του ως αλλαγή. Ίσως λοιπόν καταστεί αναγκαία η προσθήκη και ενός χαφ από την στιγμή που δεν φαίνεται να προκρίνεται αυτή τη στιγμή η ανανέωση στο συμβόλαιο του Ματίγια που είναι μεταξύ αυτών που εκπνέουν το καλοκαίρι.

Όπως έχω γράψει μεταγραφική προτεραιότητα είναι η απόκτηση ενός γρήγορου στόπερ πίσω από Φαμπιάνο, Μπράμπετς και πιθανότατα ενός winger (βλέπε Σίλβα) αν αποχωρήσει ο Χαϊροβιτς. Εξελίξεις αναμένονται μετά τον επαναληπτικό με τον ΟΦΗ αλλά ήδη η αναζήτηση έχει ενταθεί…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x